Genomineerden 2013 bekend

Genomineerden 2013 bekend

De jury heeft vijf inzendingen genomineerd voor de Persprijs Jacques van Veen 2013:

De Haaien -Televisieserie ‘De Rechtbank’, seizoen 1 en 2

Hans Hermans en Martin Maat – Documentaire drieluik: ‘Het proces Wilders’

Folkert Jensma –  De Rechtsstaat’, weblog en rubriek in NRC-Handelsblad

Paul Vugts – Diverse artikelen in Het Parool over het proces Passage en boek ‘De Amsterdamse onderwereld’

Rob Zijlstra – ‘Zittingszaal 14’, weblog en rubriek in Dagblad van het Noorden

De bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de prijs bestaande uit een bedrag van € 10.000 vindt plaats op 7 november a.s. in Amsterdam.

De Persprijs Jacques van Veen is de belangrijkste persprijs op het gebied van justitie en wordt eens in de drie jaar uitgereikt. Doel van de prijs is de kwaliteit van de journalistiek op het terrein van het recht in het algemeen en de rechtbankverslaggeving in het bijzonder te bevorderen. De Persprijs Jacques van Veen kent een wisselende jury.

Dit jaar ontving de Stichting Persprijs Jacques van Veen meer dan dertig inzendingen. De jury onder voorzitterschap van Harm Brouwer heeft het bestuur laten weten onder de indruk te zijn van de hoge kwaliteit van het ingezonden werk. Gezien het grote aantal inzendingen biedt dit perspectief voor de toekomstige uitreikingen van de persprijs.

Ter gelegenheid van de uitreiking op 7 november vindt een debat plaats over het gebruik van camerabeelden bij de opsporing van verdachten van strafzaken en de rol van de (sociale) media in het verspreiden ervan. Deelnemers zijn Fred Teeven, staatssecretaris van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws en Wilbert Tomesen, lid van het College Bescherming Persoonsgegevens. Het debat vindt plaats o.l.v. Margriet Vroomans, radiopresentator. De bijeenkomst vangt aan om 16.00 uur en vindt plaats in de Industrieele Groote Club, Dam 27, Amsterdam. Aanmelden kan via persprijs@xs4all.nl

Stichting Persprijs Jacques van Veen

Ad van Liempt, voorzitter