Genomineerden persprijs Jacques van Veen 2016 bekend

De jury heeft vijf inzendingen genomineerd voor de Persprijs Jacques van Veen 2016:

  • Saskia Belleman- Rechtbankverslagen voor De Telegraaf
  • De Haaien -Televisieserie ‘De Rechtbank’, seizoen 3
  • Wim van den Eynde – Fortisgate. Een stresstest voor justitie
  • Michiel Princen – De gekooide recherche
  • Coen Verbraak en Daniëlle van Lieshout – Televisieserie ‘De Aanklagers’

 

De bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de prijs bestaande uit een bedrag van € 10.000 vindt plaats op 1 december a.s. in Amsterdam.

De Persprijs Jacques van Veen is de belangrijkste persprijs op het gebied van justitie en wordt eens in de drie jaar uitgereikt. Doel van de prijs is de kwaliteit van de journalistiek op het terrein van het recht in het algemeen en de rechtbankverslaggeving in het bijzonder te bevorderen. De persprijs Jacques van Veen kent een wisselende jury en staat dit jaar onder voorzitterschap van Geert Corstens, oud-president Hoge Raad.

Ter gelegenheid van de uitreiking op 1 december vindt een debat plaats over de vraag: Hoe transparant is de openbare rechtspraak? Deelnemers zijn Folkert Jensma, juridisch redacteur en commentator NRC Handelsblad, Miranda de Meijer, hoogleraar op de bijzondere leerstoel Openbaar Ministerie van de UvA, Leo Neels, jurist en algemeen directeur van Itinera, advocate Lotje van de Puttelaar en rijdende rechter Frank Visser. Het debat vindt plaats o.l.v. Martijn de Greve. De bijeenkomst vangt aan om 16.00 uur en vindt plaats in de Industrieele Groote Club, Dam 27, Amsterdam.

Wilt u de prijsuitreiking bijwonen? Aanmelden kan via persprijs@xs4all.nl